11. lokakuuta 2009

Shamppanjaa ja ohjeita ruuanvalmistamiseen


Taas lisää tupaantuliaislahjoja: shamppanjaa ja keittokirjojen aatelia. En ole vielä ehtinyt lukea saamaamme Huippukokki-kirjaa, mutta pikaisen selailun perusteella voin todeta, että se on kyllä huippu! Kirjassa kerrotaan ruuanlaitosta kaikki mahdollinen alkaen kunnon keittiön välineistä eri kypsennysmenetelmiin ja kastikelaatuihin. Myös illallismenun laadintaan paneudutaan sekä ruuan lisäkkeisiin ja lihan valmistamiseen erikseen käsiteltynä mm. ankka, lammas, kalat ja äyriäiset sekä perinteiset nauta ja broileri. Loistava kirja aloittelijalle sekä edistyneemmälle, joka haluaa hioa tekniikoitaan.
Shamppanjan säästämme erikoisjuhlaan, joka voi kyllä tulla jo aika pian. Sutinaa ja jännitystä tiedossa...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi sulla. Kysyisin että oletko laittanut blogiisi talosi pohjapiirrustusta, olisi kiva nähdä.:)

OTTIILIA kirjoitti...

Moikka

En ole ajatellut laittaa ainakaan vielä kotimme pohjapiirrustusta näytille. Ehkäpä hieman myöhemmin. :)

Jotain voin kertoa kodistamme lisää: Meillä on arkkitehdin suunnittelema kivitalo, jossa on asuinneliöitä 211 ja kokonaisneliöitä 270. Talomme on kolmessa eri tasossa. Sisääntulokerroksessa on eteinen, ala-aula, pukeutumishuone, vaatehuone, vierashuone, vieraswc sekä kodinhoitohuone, josta on käynti kylpyhuoneeseen ja saunaan. Muutaman askelman korkeammalla on olohuone, keittiö ja tv-huone, jonka yhteydessä on erillinen suihkuwc. Yläkerrassa on aula, kaksi makuuhuonetta, työhuone sekä yläkerran kylpyhuone. Terasseja talossamme on neljä ja lisäksi yksi parveke.