10. maaliskuuta 2009

Toivekoti ja Puutarha -lehti

Selailin sattumalta uutta (?) sisustuslehteä nimeltä Toivekoti & Puutarha. Se osoittautui mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi. Sain lehdestä mm. idean uuden kotimme takapihalle kuinka pensailla, köynnöskasveilla ja säleaidoilla voi rajata pienempiä ja katseilta suojassa olevia tiloja. Suunnittelen itselleni auringonottotilaa takapihallemme ja johtuen takapihamme ilmansuunnasta ja auringosta, en voi laittaa löhötuolejani talossa kiinni olevalle terassille, joka olisi suojaisassa paikassa. Siksipä idea omasta rauhallisesta keitaasta oli tervetullut.
Lehdessä oli myös hienoilla kuvilla varustettu juttu Claude Monet'n puutarhasta Ranskassa. Juttu sai minut pohtimaan miltä tuleva pihamme näyttääkään. Jännittävää seurata aikanaan mitä kesä tuo tullessaan. Koska uuden kotimme pihan on suunnitellut ja toteuttanut ammattilainen, ei se voi jäädä kauaksikaan kuuluisan taidemaalarin puutarhasta...
Sain lehdestä toisenkin idean. Kööpenhaminalaisen kodin esittelyssä oli makuuhuoneen yhdellä seinällä pari isoa tapetilla päällystettyä taulua. Seinä oli maalattu rauhallisella vaaleanruskean sävyllä ja tapettitaulut olivat puolestaan samaa sävymaailmaa rohkeilla, isoilla ja tummemman värisillä kuvioilla. Jos siis empii yhden kokonaisen seinän tapetoimista isokuvioisella värikkäillä tapeteilla, nämä tapettitaulut voisivat olla helpompi ja ei-niin-radikaali ratkaisu.

Ei kommentteja: