2. helmikuuta 2012

Terveisiä turkoosien vetten ääreltä Thaimaasta

Terveisiä Etelä-Thaimaasta Si Kaosta! Vietimme uskomattoman ihanat kaksi viikkoa melkein Päiväntasaajan auringon alla rentoutuen täydellisesti pelkästään löhöten, syöden, uiden ja snorklaten. Yllä oleva kuva on Koh Kradanilta upeiden korallien ympäröimältä saarelta.
Hotellimme oli Anantara Si Kao Resort and Spa, joka tarjosi upeat puitteet lomailuun. Hotellin omistaja oli tanskalainen, joten hotelli oli skandinaaviseen tyyliin sisustettu. Yllä olevassa kuvassa näkyy yksi hotellin rakennuksista, Beach House, joka tarjosi erilaisia cocktaileja virkistykseksi ja naposteltavaa pieneen nälkään. Yläkerrassa oli italialainen ravintola Aqua.
Näkymä Beach Housesta auringonlaskun aikaan. Italialaisen ravintolan parvekkeen alla roikkuvat "keinupatjat" olivat mukava löhöpaikka Andamaninmeren maisemien katseluun.

Hotellin ravintolarakennukset pilkottavat puiden takaa. Hotellissa oli myös thairavintola, ala carte, puffet ja allasravintola. Hotellin syrjäisen sijainnin vuoksi meillä oli täysihoito. Aamupalapuffet oli todella monipuolinen, lounas oli aina ala cartessa (listalla thairuokaa ja perinteistä kansainvälistä ruokaa sekä lapsille oma menunsa) ja päivällinen puffetpöydästä kymmenine erilaisine salaatteineen, pääruokavaihtoehtoineen ja jälkiruokapöytineen. Ruoka oli maukasta ja henkilökunta mitä ystävällisintä.

Hotellirakennusten ja rannan välissä oli vajaan sadan metrin metsäkaistale, jossa asusteli vaikka minkälaista lintulajia.
Hotellin kattoallas ja näkymä merelle.
Hotellin sisäpihaa. Kuvan alaosassa näkyy kasvimaata, josta hotellin kokit hakivat chilit ym. mausteet ruokiinsa.
Hotellin sisäpihaa.
Parvekenäkymä altaalle ja merelle. Hotellissa oli myös huoneita, joista oli esteetön näkymä merelle.
Hotellin rantaa. Ranta jatkui koskemattomana ja luonnonmukaisena pitkälle molemmin puolin hotellialuetta.
Rantamaisemaa.
Hotellin aula.
Hotellihuoneemme oli suurempi perhehuone ylimmässä kerroksessa.
Huoneessamme oli myös kerrossänky, mutta sitä ei näy kuvassa.
Sänky ja kylpyamme olivat vierekkäin. Kylpyhuoneen sai myös suljettua omaksi tilakseen liukuovilla.
Hotellilla oli oma saari, Koh Kradan, 20 minuutin pikavenematkan päässä etelän suuntaan. Saarelle pääsi ilmaiseksi joka päivä. Rannalta pääsi snorklaamaan suoraan upeille koralleille. Hotellilla oli saarella oma ravintolarakennus, josta sai lounasta ja virvokkeita.
Koh Kradanin yksinäinen keinu.
Koh Kradanin viidakko alkoi heti rannan tuntumasta. Saaren toiselle puolelle kulki polku, jonka varrella näki monenlaista kasvillisuutta ja kuuli apinoiden ja muiden eläinten ääniä.
Teimme snorklausreissuja ympäri lähisaaristoa ja hienoin paikka missä olen ikinä käynyt oli Emerald Cave. Vuoren sisällä olevalle laguunille mentiin snorklaamalla 80 metriä pitkän pimeän luolan läpi. Yllä olevassa kuvassa näkyy luolan suuaukkoa.

2 kommenttia:

miolann kirjoitti...

Oooh! Ihana katsoa aurinkoisia, lämpimiä kuvia tämän pakkasen keskellä.

OTTIILIA kirjoitti...

Lämpötilaeroon on ollut kyllä totuttelemista... :)