29. syyskuuta 2012

Oman yrityksen perustaminen

Olen miettinyt jo useamman vuoden ajan oman yrityksen perustamista. Ajatus lähti aikanaan 2000-luvun alussa siitä, kun en löytänyt pojalleni kauniita vaatteita. Tytöille oli kyllä ihania ja värikkäitä vaatteita, mutta pojille ei. Ostelin satunnaisesti ulkomaan matkoilta pikkumiehelle vaatteita ja mietin, että samallahan niitä voisi tuoda matkalaukullisen tai pari. Ajatus yrityksestä unohtui välillä, kun vaihdoin työpaikkaa ja etsin ammatillista minääni. Seuraavaksi muistin asian, kun ostimme toisen kotimme ja aloin harrastaa sisustamista toden teolla. Tein jo pienimuotoista selvitystyötä tietyistä sisustus- ja lastenvaatemerkeistä, mietin yritysmuotoa ja hioin liikeideaani. Tästä on aikaa nyt neljä vuotta ja edelleen vähintään parin kuukauden välein mietin asiaa. Nykyään ajatus pulpahtaa mieleeni yhä useammin ja teen jo suunnitelmia mielessäni. Nyt minun pitäisi löytää aikaa istua alas ja kirjoittaa kaikki päässäni leijuvat ajatukset paperille. Liikeideani on muuttunut ajan kuluessa, täydentynyt ja monipuolistunut. Se kaipaa vielä aika lailla miettimistä ja sen punaisen langan hahmottamista, tarkempia rahoituslaskelmia, muita suunnitelmia ja tottakai uskallusta hypätä tuntemattomaan. En haluaisi jäädä "isona" harmittelemaan mitään asiaa, joka on oman saamattomuuteni tai uskalluksen puutteen takia jäänyt toteuttamatta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.yritystulkki.fi/

Tässäpä vinkki yrityksen suunnitteluun. Liiketoimintasuunnitelma kannattaa tehdä huolella, laskea mm. että mikä pitäisi olla liikevaihon, jolla kattaa kulut sekä jää jotain palkkaakin maksettavaksi. Eri kaupungeissa on yritysneuvontaa saatavilla mm. uusyrityskeskusten kautta. Neuvonta on maksutonta.

Ehkäpä nämä jo tiesitkin :) Se on totta, että kauniita vaatteita on pojille vähemmän. Olen myös kokenut ongelmana sen, että tyttöjen "lasten koot" loppuvat 134cm useimmissa ketjuliikkeissä, sen jälkeen tarjolla teinipissis vaatteita :(

OTTIILIA kirjoitti...

Kiitos kommentista ja tiedoista. Mukavaa huomata, että aina löytyy teitä, jotka olette valmiita auttamaan toisia ja ohjaamaan oikeaan suuntaan tiedon haussa. Itse tiedän näistä asioista aika lailla koulutukseni puolesta, mutta en ole vain saanut tehtyä niitä sioita. :)

Olen samaa mieltä, että liian nuorille tytöille tarjotaan liikaa "aikuismaisia" vaatteita. Mutta ei minun tulevassa yrityksessäni, jos päätän tyttöjen vaatteita yleensäkään myydä. ;)