2. marraskuuta 2013

Paras ateria ikinä!

Ala-asteikäinen poikani ja hänen paras kaverinsa kutsuivat meidät vanhemmat ja sisarukset nauttimaan kolmen ruokalajin ateriaa, jonka he valmistivat ihan kaksistaan meille. Meidän vanhempien tehtävänä oli käyttää pojat ruokakaupassa, maksaa tietenkin ostokset ja sen jälkeen istua vain sohvalla seurustelemassa ja odottamassa aterian valmistumista. Pojat suunnittelivat menun itse. Me saimme nauttia alkuruuaksi vihersalaattia kera itse tehdyn salaatinkastikkeen, pääruuaksi lasagnea italialaisen reseptin mukaisesti valmistettuna ja jälkiruuaksi mutakakkua ja salaisella reseptillä sekoitettua alkoholitonta drinkkiä. Ja olihan tämä ruoka aivan erinomaisen hyvää ja maukasta!

Pöydän kattamiseen pyydettiin meiltä vanhemmilta hieman apua, koska pojat olivat niin kiireisiä ruuan valmistuksen kanssa. Pojat halusivat kuitenkin hyväksyä pöytään katettavat astiat ja onneksi mm. Villeroy&Bochin Grey Pearl -astiastomme sai hyväksynnän, koska muuten olisimme olleet hieman pulassa. :)

Pöytään katettiin Grey Pearl -ruokalautasten lisäksi Ultima Thule -juomalaseja ja Iittalan Aurora-viinilaseja. Kankaiset Tine K Homen lautasliinat kävin shoppaamassa omasta kaupastani. http://www.veerak.fi/lautasliina-tassel-40x40-p-931.html

Makoisaa lasagnea basilikan lehti koristeena. Pojat jauhoivat itse jauhelihan paistista lihamyllyllä ja hauduttivat tomaattikastiketta noin tunnin.

Aterian kruunasi mutakakku tuhdilla tomusokeri- ja nonparellikoristuksella. Salaiseen drinksuun lurahti ainakin Lorinaa, muuta en tiedäkään. Sitruuna antoi mukavan säväyksen juomaan.

Ei kommentteja: