8. helmikuuta 2009

Tästä se alkaa

Rakas Päiväkirja... ei kun siis Rakas Blogini

Tästä se alkaa. Minun tulisi nyt kirjoittaa tähän ajatuksiani uuden tulevan kotini sisustamiseen liittyen. Yhtäkkiä pääni tuntuu kovin tyhjältä, kun pitäisi aloittaa. Mielessäni pyörii asioita sekaisena vyyhtinä. Pitäisi saada langan päästä kiinni. Jospa aloitan kertomalla lähtötilanteen.


Meidän perhe on muuttamassa toiselle paikkakunnalle. Olemme laittaneet oman rakkaan kotimme myyntiin ja odotamme nyt välittäjän soittoa ostajaehdokkaan tarjouksesta... Olemme myös itse tehneet tarjouksen omakotitalosta uudella kotipaikkakunnallamme. Se, että olemme päässeet jo prosessissa tarjousvaiheeseen, on ollut stressaavaa ja mieleenpainuvaa.


Etsimme alunperin uutta kotia netin asuntosivujen kautta. Laitoin lisäksi "homehunterit" hommiin ja kerroin mitä haluamme. He kysyivät, että onko tässä varmasti kaikki, kun luettelin heille pitkän listan vaatimuksiamme. Olivat siis sitä mieltä, ettemme taatusti löydä taloa, joka täyttäisi kaikki toiveemme! Kävimme katsomassa muutamia taloja ja aina esittelyjen jälkeen mietimme kuinka siinä oli ne ja ne toiveemme, mutta se ja se puuttui. Halusimme epätoivoisesti löytää uuden kodin ja siksi olimme jo valmiita antamaan periksi muutamalle tärkeälle toiveelle. Aloimme ajattelemaan, että olemme liian vaativia uuden asunnon suhteen ja ettei sellaista taloa ole olemassakaan, missä olisi kaikki jutut. Kun tarjolla ei kerta kaikkiaan ollut mitään meille sopivaa, laitoimme paikallislehteen ostoilmoituksen tietyntyyppisestä talosta. Niin meillä sitten tärppäsi ja löysimme omakotitalon, jossa oli kaikki toivomamme asiat.


Ja mitä me sitten toivoimme: Halusimme modernin kivitalon läheltä kaupungin keskustaa. Halusimme asuinneliöitä olevan vähintään 170. Lisäksi halusimme autotallin vähintään yhdelle autolle ja paljon varastotilaa. Halusimme talon, joka on moniulotteinen mieluiten useammassa tasossa oleva rakennus. Halusimme vähintään neljä makuuhuonetta, jotka olisivat tilavia. Halusimme ison ja tilavan olohuoneen ja avaran keittiön. Halusimme rauhallisen tontin järvinäköalalla. Halusimme palveluiden olevan lähellä. Ja ennen kaikkea tärkein kriteerimme oli poikamme toive suuresta poreammeesta. Nämä me saimme.


Jos tarkkoja ollaan, niin kyseinen omakotitalo ei vielä ole meidän. Kuten aikaisemmin mainitsin olemme tarjousvaiheessa. Myyjä tiputti mukavasti hintaa jo talon esittelyssä, kun tivasin hintaa, jolla säästäisimme aikaa ja vaivaa ja puhelinlaskua. Annoimme tämän jälkeen rahoituksen varmistuttua tarjouksen, jonka myyjä tietenkin muutaman päivän päästä torjui ja esitti meille vastatarjouksen. Saimme sen tänään. Olemme valmiit hyväksymään sen, mutta vasta huomenna tai ylihuomenna. Psykologinen vaikutus ennen kaikkea!

Niin ja se uuden kodin sisustaminen... Palataan siihen pikku hiljaa, kun taloprosessimme etenee. Nyt pistän ajatukset hautumaan ja nukun yön yli. Olenhan jo tänään saanut perustettua tämän blogin.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Wau, kuinka oletkaan innostunut, ihanaa!Makeet sivut! Kiva lukea:)
Tervetuloa;)

Unknown kirjoitti...

Voi hurja, aina sitä yllättyy uudelleen ja uudelleen..

Siisti blogi, pitäisköhän kans alkaa pitämään omasta harrastuksesta..? ;)

Kerro kun saa onnitella talokaupoista.. ja ne tuparit, voi elämä, montako päivää ne sitten oikein kestää..?

Unknown kirjoitti...

Moikka! Tosi hienot sivut! Kirjoittelehan lisää!